Så här gör jag mina julkort

Jag har ju lovat att visa hur jag gör mina julkort så här kommer en beskrivning. Produkterna är länkade till köptips. Tyvärr är bilderna inte så bra eftersom vår kamera börjat strejka..

Som bas använder jag bazzill cardstock, papperna är 30,5x30,5 cm. Man kan göra korten i vilken storlek man vill. Den vanligaste är att dela pappret på hälften och sedan vika dubbelt, då blir korten ca 15x15 cm. Jag gillar lite mindre kort och delar mitt papper så här, då räcker det till 4 kort som blir 10x10 cm, jag skär alltså bort ½ cm på sidorna.

 

Jag viker korten och chalkar alla sidorna, det betyder att jag färgar dem med en stämpeldyna som är torrare än vanliga och som heter fluid chalk.

På rött papper blir nyansen inte så stor men det ger ändå en inramning tycker jag. Jag brukar använda en brun men till det röda pappret valde jag svart.

Sedan väljer jag ett mönstrat papper, eftersom jag scrappat en del julsaker i år har jag lite spillbitar över som jag använder upp nu.

Jag skär till det mönstrade pappret i lagom storlek och chalkar kanterna med brunt. Man kan även riva någon kant för lite ojämn effekt.

Till kort använder jag dubbelhäftande tejp att fästa mönsterpapperna med.

Nu är det dags att dekorera. Eftersom jag valt ett papper med fin nederkant vill jag inte dölja för mycket. Jag stansar ut en cirkel ur ett annat mönsterpapper. Man kan även riva eller klippa en bit.

Jag chalkar kanterna och fäster med dubbelhäftande tejp, här har jag en rulle från biltema. Jag klipper tejpen runt cirkeln.

Lite mer dekorationer, man kan klippa ut detaljer från mönsterpapper, använda stämpelmotiv eller bokmärken. Blomman fäster jag med glue dots och i blomman en liten halvpärla som jag fäster med scrappy glue, här är det enklare att använda förlimmade pearls vilket jag rekommenderar.

Jag fäster lite utstansade kvistar bakom blomman, se länken till stansar ovan. Chalkar även kvisten, till den använder jag en grön dyna (finns olika nyanser)

Fortsätter att dekorera tills jag blir nöjd.

Avslutar med en liten nål, jag brukar stämpla god jul men eftersom det redan står på detta pappret hoppar jag över på det här kortet.

Även brads är fint och enkelt att dekorera med. Relativt billigt och man behöver inget extra verktyg, möjligen en syl eller nål att göra hål med men det brukar man ju ha hemma.

Sådär, hoppas ni gillade min lilla kortskola ;) här är resultatet, jag ska dutta dit lite glitterlim också men det tar sådan tid att torka så jag scannade kortet innan.